Ga naar de inhoud

Schildertips

Deze tips van de experts van Kluin Schilderwerk zullen je volgende verfopdracht tot een geweldig succes maken.

Verwijder de lichtschakelaar en uitlaatafdekkingen.

Als je ongeduldig bent, zul je in de verleiding komen om deze stap van vijf minuten over te slaan, maar doe dat niet.

Gebruik primer

Verf-en-primer-combinaties zijn prima als je al een schoon, glad oppervlak hebt, maar als er problemen zijn met de muur of het meer dan acht jaar geleden is dat je voor het laatst hebt geverfd is het verstandig om een primer te gebruiken. Als je een bijzonder oppervlak (bijvoorbeeld glas of hoogglansverf) wilt bedekken, gebruik dan een hechtprimer.

Wacht op droog weer

Vochtigheid betekent druipen en langzaam drogen, dus vermijd schilderwerk op een regenachtige dag. Als u moet schilderen wanneer het vochtig is, neem dan de tijd – en profiteer van langzaam drogende verf om uw fouten te corrigeren voordat u doorgaat naar de volgende laag.

Voer een grondige visuele inspectie en voorbereiding uit

Gebarsten, schilferende of schilferige delen moeten licht worden geschuurd of geschraapt (en vervolgens grondig worden gespoeld) voordat nieuwe primer en verf worden aangebracht. Uiteindelijk verspilt u uw tijd en geld als u dat niet eerst aanpakt.

 

Auteur: John Kluin

Koop goede materialen

Als je geweldige verf gebruikt, wil je zeker niet besparen op de materialen die je gebruikt. Goede borstels en penselen geven een uitstekende dekking, zodat u geen tijd verspilt.

Gebruik de juiste roller

Hoe meer textuur je muren hebben, des te dikker de roller moet zijn. De juiste roller zorgt voor een goede dekking in bijvoorbeeld kieren. Een te dikke roller zorgt echter voor een te dikke textuur. Laat je dus goed informeren door de verkoper!

Bescherm alles dat u niet wilt geverfd moet worden

Je zult nooit spijt krijgen van de tijd die je besteedt aan het afdekken van vloeren, meubels en andere spulletjes voordat je begint met een verfproject. Doekjes zijn een must en kleine plastic sandwichzakken die met tape zijn bevestigd, zijn een gemakkelijke manier om deurknoppen te beschermen.

Verf van boven naar beneden

Nadat je met een kwastje je randen aan het plafond en de plint hebt ingesneden, gebruik je je roller om verf vanaf het plafond naar beneden te brengen. Op deze manier voorkom je druppels en spetters aan het einde van een verfbeurt.