Ga naar de inhoud

Houtrot bewerken en verwijderen

Ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring met houtrot bewerken en verwijderen!

Regio

Actief in de hele provincie Drenthe en de kop van Overijssel.

Doelgroep

Voor particulieren en bedrijven.

Kluin Schilderwerken

Houtrot bewerken en verwijderen uitbesteden aan een vakkundig schilder? Kluin Schilderwerken is actief in de regio Hoogeveen (Drenthe). Hout is gevoelig voor weersomstandigheden en vocht. Naarmate de tijd vordert wordt de kwaliteit van het hout minder, zeker wanneer het hout van tevoren niet goed behandeld is. Door het hout te renoveren en te behandelen kunt u weer jaren vooruit.

Houtrot

Hoe herkent u houtrot?

Houtrot herkent u door aantasting van schimmeldraden en verkleuring van hout. Bij een inspectie van het hout kan het zijn dat het hout zo zacht is dat er doorheen geprikt kan worden. Klopt u op het hout, dan kan dit hol klinken.

Onderstaande afbeeldingen laten zien hoe houtrot er uit kan zien. Belangrijk om te weten is dat houtrot niet altijd zichtbaar is aan de buitenkant. Het is daarom zaak uw houtwerk periodiek te laten controleren.

Welke problemen ontstaan door houtrot?

Houtrot is de belangrijkste veroorzaker van schade aan geveltimmerwerk en ontstaat meestal bij verbindingen en onvoldoende afwerking (kitranden) bij beglazing.

Wanneer hout wordt aangetast door houtrot wordt het hout zwakker. Gevolg is het verval van hout, de kwaliteit neemt af. Heeft bijvoorbeeld kozijnen die aangetast zijn door houtrot dan kunt u problemen krijgen met lekkage of tocht bij de kozijnen.

Hoe ontstaat houtrot?

Houtrot ontstaat doordat vocht zich een weg naar binnen baant in het hout. De combinatie van hout en vocht leidt tot schimmel. De schimmel bijt zich een weg door het hout waardoor er schade ontstaat.

Waar vindt u houtrot?

Alle houtelementen aan en rondom uw woning kunnen aangetast worden door houtrot. Denk aan componenten zoals deuren, kozijnen, windveren.

Houtrenovatie

Kluin Schilderwerken verzorgt de complete renovatie van hout wat is aangetast door houtrot.
Tijdens de afwerking letten wij op:
glasafdichtingen aan de binnenzijde
houtverbindingen aan de binnen- en buitenzijde
afronding scherpe kanten en hoeken
afdichting van naden, kieren en open verbindingen
ventilatie en ontluchting aan de binnen- en buitenzijde
profilering en afwatering aan de buitenzijde
verfsystemen aan de binnenzijde

Met wie hebt u te maken?

Mijn naam is John Kluin. Al sinds mijn 12e ben ik werkzaam of in opleiding als schilder. Ik mag mijzelf meesterschilder noemen en heb gewerkt als werkvoorbereider bij een groot glas- en schildersbedrijf, als schilder van monumentale panden en boerderijen en als schilder bij een groot onderhoudsbedrijf.

In 2018 heb ik besloten al mijn ervaring te bundelen en te starten met Kluin Schilderwerken. In Hoogeveen en omstreken heb ik inmiddels talloze woningen en bedrijven geholpen met vakkundig schilderwerk. Ik ben betrouwbaar en flexibel. Wilt u kennismaken, neemt u gerust contact met mij op.

 

Voorbeeld project houtrotrenovatie

Houtrot verwijdert door frezen. Vervolgens zijn de slechte plekken gerepareerd met een  Renovaid Epoxypasta.

 

> Bekijk meer projecten

Waar kunnen wij u bij helpen?

Kluin Schilderwerken verzorgt naast houtrotrenovatie de volgende werkzaamheden:

Schilderwerk binnen

Schilderwerk buiten

Wandafwerking

Winterschilder